Benvinguts al menjador i l’espai migdia del Torrent de Can Carabassa

CIRCULAR INFORMATIVA DE L’ESPAI MIGDIA CURS 2019-20

(circular famílies 19-20 pdf)

Benvolgudes famílies,

Aquest és l’equip de monitors/es per aquest nou curs:

P3 A: Marta O. i Mercè

B: Patricia i Sònia

P4 A: Gema

B: Olga

P5 A: Arantxa

B: Maribel

1r A: Fermina

1r B: Marta S. (fins incorporació Joana)

2n A: Puy

2n B: Manel

3r A: Gemma

3r B: Conxi

4t A: Anna

4t B: Meri

5è A: Núria

5è B: Nil

6è A: Lupe

6è B: Aïnhoa

Acompanyants de piscina: dimarts i dimecres Rosa i Isabel

Coordinació: Roser

P3 i P4 mengen a les seves aules.

El 1r torn de menjador serà de 12’30 a 13’30 on dinaran P5, 1r, 2n i 3r.

El 2n torn serà de 13’45 a 14’45 on dinaran 4t, 5è i 6è.

Aquests torns es veuran alterats el dimarts ja que 2n i 3r van a la piscina, llavors

en el 1r torn de menjador dinaran P5, 1r, 4t i 5è; i també el dijous ja que 1r va a la piscina (dins horari lectiu) però arriben a l’escola al voltant de les 13h, per tant els dijous al 1r torn dinaran P5, 2n, 3r, 5è.

P3 a les 12’30h entraran directament a la classe a dinar. Un cop han acabat de menjar, si els hi dóna temps, sortiran al pati cobert una estona ja que de 13’30 a 14’30 faran la migdiada a la sala de psicomotricitat.

P3 començaran a rentar-se les dents al 2n trimestre.

Al llarg del 1r trimestre posarem una graella, on cada dia escriurem com han dinat i com han dormit els infants. En el cas de que hi hagi alguna incidència es notificarà via llibreta

Durant el 1r trimestre adaptarem una mica el menú per tal de facilitar la seva adaptació.

P4 a les 12’30h els nens/es sortiran a la terrasseta amb 1 monitor/a mentre l’altre prepara les taules per a dinar. Un cop preparat entraran a dinar. Tal com acaben de menjar es rentaran les dents i sortiran al pati de parvulari.

P5 a les 12’30 baixaran al menjador a dinar. Un cop hagin acabat sortiran al pati a jugar. A les 14’30h pujaran a la classe per a rentar-se les dents.

1r-2n-3r a les 12’30h entraran directament al menjador. Ja es trobaran el menjador preparat per a dinar. Tal com acaben de dinar sortiran al pati.

1r i 2n després de dinar cada grup amb el seu monitor/a es rentaran les dents a les piques del pati.

3r se les rentaran tal com acaben de dinar dins el menjador.

4t-5è i 6è a les 12’30h sortirà al pati i a les 13’45h entraran al menjador per grups a parar la taula amb un monitor/a. Un cop tot preparat entraran a dinar. Tal com acaben de dinar es rentaran les dents i sortiran al pati

És imprescindible que cada setmana els nens/es han de portin un tovalló de roba dins d’una bossa de roba per a l’hora de dinar. Cada divendres anirà a casa, excepte P3 que ho fan dos cops per setmana.

És important que els infants s’acostumin a utilitzar tovalló enlloc de pitet, així que si els heu de preparar, millor agafar un tovalló i cosir-hi una goma perquè ells sols se’l puguin posar i treure.

Per qüestions d’higiene demanem que tots els raspalls siguin de viatge que es pleguen i siguin senzills sense formes, sense ventoses …

Cada nen/a ha de portar un tub de pasta de dents. La pasta la guardarem els monitors/es per tal de que no es perdin. Per classe cada monitor/a utilitzarà una pasta per a tots/es els infants i quan s’acabi n’utilitzaran una altra.

RECORDEU QUE HA D’ESTAR TOT MARCAT AMB EL NOM I COGNOM EN UN LLOC VISIBLE.

De P5 a 6è a l’estona de pati 3 cops per setmana es faran racons de joc. Cada infant pot escollir a que jugar, els jocs i activitats son opcionals pels nens i nenes.

Els tres dies dels racons (dimarts, dimecres i divendres) cada nen/a podrà jugar amb el que vulgui. La idea és donar una alternativa de joc, amb jocs diferents i poder utilitzar la pista no només per a jugar a futbol i bàsquet.

Aquests tres dies hi haurà racons de: carro de jocs on hi ha raquetes de tenis, raquetes de bàdminton, cordes, gomes de saltar, material de malabars, guixos per pintar al terra…) jocs gegants ( oca, parxís, escacs, paracaigudes, 3 en ratlla…) i dos dies a la setmana es podran fer tallers ràpids.

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Lliure

Carro de jocs

Jocs gegants

Carro de jocs

Jocs gegants

Taller ràpid

Lliure

Carro de jocs

Jocs gegants

Taller ràpid

Cada dia en el pati hi haurà el racó tranquil. Aquest consisteix en un espai on es podrà dibuixar i pintar, com també llegir llibres o còmics. Aquest estarà situat a les piques del pati.

A la part del sorral també hi haurà cubells, pales i cotxes petits per a jugar a la sorra.

També els nens i nenes que ho vulguin cada dia podran ballar amb la música que posarem al pati, al costat de la rampa.

Els dilluns i dijous el pati serà lliure, és a dir cada infant podrà jugar al que vulgui, però aquest curs incorporem unes noves directrius per aquests dies. Per intentar minimitzar els conflictes ja que la majoria sorgeixen per desavinences amb la pilota i el joc. Cada curs podrà gaudir de la pista quan no sigui el seu torn d’entrar a dinar. D’aquesta manera delimitem una mica l’entrada d’infants a la pista. Un cop hagin acabat de dinar i surtin al pati hauran de jugar fora de la pista.

A més a més per a jugar a jocs on s’hagi de jugar amb equips, cada membre d’aquests haurà de portar un distintiu per saber a quin equip pertany. També incorporem en el joc la figura de l’àrbitre que també portarà distintiu, i unes petites normes molt bàsiques que abans de jugar hauran de visualitzar tots els jugadors/es d’aquell partit. Les normes estant fetes amb dibuixos, per tal que hi puguin jugar petits i grans. Aquest material que esperem que ens ajudi a facilitar l’entesa en el joc i així disminuir desavinences entre ells i elles, estarà preparat amb bosses de roba al costat de la pista, així abans de començar el joc tots i totes s’hauran de posar d’acord.

Els nens i nenes de P4 també cada dia faran una activitat diferent per a jugar a la terrasseta després de dinar. Aquestes seran:

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Música per ballar i jocs organitzats

Pati lliure

Jocs de construccions

Música per ballar i jocs organitzats

Pintar cares

MOLT IMPORTANT:

ELS INFANTS QUE TINGUIN ALGUNA AL·LÈRGIA O INTOLERÀNCIA, ÉS IMPRESCINDIBLE ADJUNTAR UNA CÒPIA DEL CERTIFICAT MÈDIC. NO INTRODUIREM CAP CANVI EN ELS MENÚS FINS QUE NO ENS ARRIBI L’ESMENTAT CERTIFICAT.

SI JA TENIM EL CERTIFICAT DE L’AL·LÈRGIA O INTOLERÀNCIA AL MENJADOR I ENCARA ÉS VIGENT, NO CAL QUE EL TORNEU A PORTAR.

ÚNICAMENT ES CONSIDERARAN LES DIETES ASTRINGENT I LAXANT QUE ES PUGUIN PRODUIR PUNTUALMENT I QUE ARRIBIN PER ESCRIT.

Per qualsevol dubte o aclariment no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a través de la llibreta dels vostres fills/es o al telèfon de l’Afa.

AFA TORRENT DE CAN CARABASSA

Pots consultar aquest i els altres documents a: Documentació i recursos

Espai Migdia i Acollida