Nou Projecte de Pacificació de L’Entorn Escolar

El dijous 19 de febrer dues representants de la comissió de sostenibilitat de l’AFA van assistir a una reunió sobre la pacificació de l’entorn escolar amb: Tècnics/ques del Districte, Tècnica Escoles Segures, el Gerent del Districte, Direccions de les escoles Can Carabassa, SAFA i Heura, representants de les tres AFAs, Guàrdia Urbana i un representant de l’Associació de Veïns La Font d’en Fargas.

A la reunió es va presentar el projecte del districte per a la pacificació de l’entorn del Torrent de Can Carabassa, Heura i SAFA.

El Districte fa temps que preparava introduir canvis a la zona com a resultat de la inclusió de l’Escola Heura en el pla Escoles Segures.

Arran del projecte presentat per l’AFA Torrent de Can Carabassa, han ampliat el zoom per valorar com introduir millores a la zona, en benefici de les altres escoles que hi ha en el mateix tram. 

PROPOSTES 

En un primer estadi, que hauria d’haver finalitzat abans del proper curs escolar 2021-2022:

  • Tall de la circulació de vehicles al Carrer Can Pujolet.
  • Pacificació del Carrer Peris i Mencheta: supressió de l’espai d’aparcament, ampliació voreres fins a 1,5m, un carril pel trànsit. Velocitat de circulació 20km/h.
  • Tall de la circulació de vehicles al Torrent de la Carabassa amb elements de joc i bancs.
  • Velocitat màxima al C/ Llobregós de 30 km/h.

El Districte també s’ha compromès a estudiar, però difícilment es podrà incloure en aquesta primera fase, el problema del carrer Estoril i les voreres del C/  Llobregós en el tram més proper a Pg. Maragall. Especialment, la Guàrdia Urbana s’ha interessat pel punt del Carrer Estoril i l’ocupació de vehicles a la vorera, que podrien impedir els accessos als serveis d’emergències.

Aquí podeu consultar la presentació del projecte:

https://drive.google.com/file/d/1A0KtF7LZrW4Lr10virdyLe7Z_CSsKb4n/view?usp=sharing

El projecte es presentarà al veïnat el proper 23 de març al consell de barri de Font d’en Fargas. Les obres de estan previstes per a l’estiu 2021.

A la comissió de sostenibilitat considerem aquesta noticia com un avenç important en el procés de pacificació de l’entorn de l’escola i n’estem molt satisfetes. Però encara tenim coses per millorar i seguirem reivindicant un entorn segur i un aire net pels nostres infants. Seguim part del moviment cada vegada més ample de la #RevoltaEscolar, i a partir de març farem un tall de carrer mensual per demanar mesures de reducció de la contaminació. El següent tall serà el divendres 12 de març.

Informacions d'interès