8M-8Dones Caterina Albert – Victor Català

Caterina Albert va néixer a Catalunya el 1869 i va morir el 1966. Ha escrit alguns dels títols més importants de la literatura catalana. Per a poder publicar-los i obrir-se pas en el món literari, va haver d’adoptar un pseudònim masculí, Víctor Català.

L’any 1898 es va presentar amb dues obres als jocs florals i les dues obres van ser premiades, però amb gran escàndol perquè eren d’una dona. És per aquesta raó que Caterina Albert continuà escribint amb llibertat sota el nom de Víctor Català.

Els llibres de Caterina Albert parlen sobre la vida i els costums de les persones normals, un tema molt sorprenent per l’epoca. 

Va tenir dos silencis literaris, el primer degut a les crítiques rebudes en contra de la narrativa rural i el segon durant la guerra civil.

Altres informacions:

Informacions d'interès