C. Llobregós 17; 08032 Barcelona 934074015 info@afacancarabassa.cat

Espai Migdia i AcollidaInformacions d'interèsMenús del menjador

Com són i com s’elaboren els menús del nostre menjador?

Adaptació dels menús del menjador a les recomanacions del departament d’educació.

La cuina de l’espai migdia es gestiona a traves de Pam i Pipa. L’equip de la cuina elabora tot el menjar a l’escola i sempre està treballant per servir uns menús equilibrats i de la millor qualitat. Últimament han estat introduint canvis per ajustar-se a les noves recomanacions del departament d’educació. A continuació detallem les recomanacions nutricionals que s’estan complint actualment:

FREQÜÈNCIA SETMANAL DE PRIMERS PLATS:

TipusCops per setmana
Hortalisses1-2 (són ecològiques, de temporada i proximitat) *
Llegums1-2*
Arròs1
Pasta1

*Alternant setmanes amb dos dies de verdura (crema/verdura) i dos dies de llegum (s’han introduït cremes de llegum de dos tipus per més varietat).


FREQÜÈNCIA SETMANAL DE SEGONS PLATS:

TipusCops per setmana
Carns blanques*1-2
Carn vermella i/o processada*0-1
Peix1
Ou1
Proteics vegetals1-2

*Carns menys de 6 al mes


FREQÜÈNCIA SETMANAL DE GUARNICIONS:

TipusCops a la setmana
Amanides variades3-4
Altres1-2

FREQÜÈNCIA SETMANAL DE POSTRES:

TipusCops a la setmana
Fruita4-5
Làctic no ensucrat1*

*S’està baixant el gramatge de sucre que es dona als infants paulatinament i ho estan notant.

FREQÜÈNCIA PER TIPUS DE CUINAT:
:

TipusCops a la setmana o al mes
PrecuinatsMàxim 2 al mes (només tenim la base de pizza que fem 1-2 vegades al curs)
Arrebossats2/setmana (de vegades no en fem cap a la setmana).
Fregits2/setmana (igual que els arrebossats)

Els altres punts de recomanacions que encara no s’han implantat però que s’introduiran l’any vinent són:

  • Utilització d’altres cereals (mill, blat moro,etc) 1 cop per setmana
  • Canviar el pa, arròs i pasta pel mateix però integral.

Traducció automàtica:

Segueix-nos

Comptador

  • 119.590 Visites