Adaptació dels menús del menjador a les recomanacions del departament d’educació.
La cuina de l’espai migdia es gestiona a traves de Pam i Pipa. L’equip de la cuina elabora tot el menjar a l’escola i sempre està treballant per servir uns menús equilibrats i de la millor qualitat. Últimament han estat introduint canvis per ajustar-se a les noves recomanacions del departament d’educació. A continuació detallem les recomanacions nutricionals que s’estan complint actualment:
FREQÜÈNCIA SETMANAL DE PRIMERS PLATS:
Tipus | Cops per setmana |
Hortalisses | 1-2 (són ecològiques, de temporada i proximitat) * |
Llegums | 1-2* |
Arròs | 1 |
Pasta | 1 |
*Alternant setmanes amb dos dies de verdura (crema/verdura) i dos dies de llegum (s’han introduït cremes de llegum de dos tipus per més varietat).
FREQÜÈNCIA SETMANAL DE SEGONS PLATS:
Tipus | Cops per setmana |
Carns blanques* | 1-2 |
Carn vermella i/o processada* | 0-1 |
Peix | 1 |
Ou | 1 |
Proteics vegetals | 1-2 |
*Carns menys de 6 al mes
FREQÜÈNCIA SETMANAL DE GUARNICIONS:
Tipus | Cops a la setmana |
Amanides variades | 3-4 |
Altres | 1-2 |
FREQÜÈNCIA SETMANAL DE POSTRES:
Tipus | Cops a la setmana |
Fruita | 4-5 |
Làctic no ensucrat | 1* |
*S’està baixant el gramatge de sucre que es dona als infants paulatinament i ho estan notant.
FREQÜÈNCIA PER TIPUS DE CUINAT:
:
Tipus | Cops a la setmana o al mes |
Precuinats | Màxim 2 al mes (només tenim la base de pizza que fem 1-2 vegades al curs) |
Arrebossats | 2/setmana (de vegades no en fem cap a la setmana). |
Fregits | 2/setmana (igual que els arrebossats) |
Els altres punts de recomanacions que encara no s’han implantat però que s’introduiran l’any vinent són:
- Utilització d’altres cereals (mill, blat moro,etc) 1 cop per setmana
- Canviar el pa, arròs i pasta pel mateix però integral.
