C. Llobregós 17; 08032 Barcelona 934074015 info@afacancarabassa.cat

Informacions d'interès

8M-8Dones Marie Curie

Marie Curie va néixer a Polònia, el 1867 i va morir a l’any 1934. És l’única científica que ha rebut dos premis Nobel en dues disciplines científiques (Física i Química).

És sense dubte una de les científiques més importants del segle XX. Va tenir molts problemes per a estudiar, ja que en aquella època les dones no tenien accés als estudis. Va haver de canviar fins i tot de pais!

Va descobrir els elements Radi i Poloni de la taula periòdica iniciant les investigacions en la radioactivitat, que van obrir pas a l’estudi de l’estructura atòmica de la matèria. També els seus descobriments, com els rajos X, van ajudar en altres camps com la medicina. https://www.petitsapiens.cat/podcasts/marie-curie-quina-gran-cientifica_204891_102.html

https://www.petitsapiens.cat/podcasts/marie-curie-quina-gran-cientifica_204891_102.html

Traducció automàtica:

Segueix-nos

Comptador

  • 115.213 Visites